Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.12.2011 08:30 - АСТРАЛЕН СВЯТ
Автор: virgo Категория: Хоби   
Прочетен: 7459 Коментари: 7 Гласове:
24


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

image

Можем да определим, че астралът също е материя, но носеща по-духовен характер. По този начин се добиват много видове материя. След астралната, следва материя още по-духовна и тъй нататък - до безкрайност, според степента на одухотворяване на материята, или приближаването й към чисто духовен принцип.
И тъй ние виждаме два основни полюса - духът и материята, между които съществуват много междинни степени проникващи едни в други, което може да се оприличи със съд напълнен с камъни, между камъните ние можем да насипем пясък, в пясъка да налеем вода, а между частиците на водата все пак ще се намира въздух. Астралът заобикаля целия свят и свързва помежду им слънчевите и звездни системи, чрез лъчи на светлината, чрез сили на привличане, а сигурно и на други неизвестни на нас фактори. Астралът, бидейки етерна материя, споделя свойството на материята, за това и неговите атоми, както и атомите на всяка материя се намират във вибрация. Резултатът от вибрацията или движението са различни явления и сили. Астралът също като електрическия ток се поляризира в положителна и отрицателна насока. При това той се намира в постоянно кръгово движение, като в затворена електрическа верига

Нека забележим, че скоростта на астралната вихрушка не може да бъде схваната от нашето въображение.

image

Основното, което трябва да бъде разбрано, е че астралните обекти са комбинация на астралната материя, както физическите обекти са комбинация на физическа материя, и че астралният свят прилича твърде много на земния /защото до голяма степен е изграден от физически предмети/. Каквото е горе, такова е и долу, каквото е долу, такова е горе.

Но има още една особеност, която стъписва и обърква обикновения наблюдател - това се дължи на прозрачността на астралните обекти. Там всичко е прозрачно и се вижда еднакво добре и отпред, и отзад, и отвън, и отвътре. Ясните и точни мисли имат собствени разнообразни форми с изчистени контури. Те се оформят от трептенията породени от мисълта - по същия начин във физическия свят звуковите трептения пораждат форми. “Формите на гласа” са напълно аналогични на “формите на мисълта”, защото Природата въпреки неизчерпаемото си разнообразие е много консервативна по отношение на принципите си, тя възпроизвежда едни и същи методи на работа от област в област. Ясно определените астроидеи имат много по-дълъг и много по-активен живот, отколкото призрачните си събратя, и упражняват много по-силно въздействие върху астралните тела /а чрез тях на умовете/ на онези, които ги привличат, като предизвикват у тях трептения, сходни на техните собствени. По този начин мислите преминават от един ум в друг без да имат земен израз.
Нещо повече -
онзи, който излъчва мислите може да ги насочва към когото си пожелае. Това зависи от силата на неговата воля и умствена енергия. При обикновените хора астроидеите, създадени от чувствата или желанията са много по-жизнени и определени, отколкото астроидеите породени от мисълта. Много молитви на любяща майка кръжат около сина й като форми ангели и отблъскват злите влияния, които мислите му случайно привличат. Особеното при тези астроидеи е, че когато волята ги насочи към определен човек, самият импулс да насочат волята на своя създател им е достатъчен, за да оживеят. Астроидеята-защитник ще кръжи около обекта и ще търси възможност да отблъсне злото или да привлече доброто - не съзнателно, а сляпо по импулс, защото за него това е пътя на най-слабото съпротивление. По същия начин оживената от зла помисъл астроидея ще кръжи над жертвата си и ще търси сгода да я нарани. Но единия и другия остават безсилни освен, ако в астралното тяло на обекта не съществува нещо сродно с тях - нещо, което може да отговори съзвучно на техните трептения и да им даде възможност да се прикрепят. Ако в него няма нищо сродно с тяхната материя, водени от закона на собствената си природа, те отскачат от него и се връщат обратно по пътя, по който са дошли - по магнетичната следа, която са оставили и връхлитат своя създател със сила пропорционална на силата, с която са били излъчени.
Известно е, че ако смъртоносната омраза не успее да порази
обекта към когото е била насочена тя поразява създателя си, а добрите мисли към някой недостоен човек се връщат като благословия към онзи, който ги е изпратил.
 Така и най-слабото ни познание за астралния свят ще бъде мощен стимул за правилно мислене и ще увеличи отговорността ни за мислите, чувствата и желанията, които пускаме на воля в пределите на астралното. Ако индивидът би могъл във всеки момент да насочи цялата си ментална енергия /астроидея/ върху една единствена цел, той би постигнал чудеса. На практика нашият разум лекомислено скача от едно на друго и не спира дори и през нощта, когато спим. Това постоянно лутане причинява огромна загуба на енергия, индивидът непрекъснато я пилее.
За да постигнем по-добър живот, трябва да овладеем
въображението си и да не си създаваме сами трудна и отрицателна съдба защото всички мисли се материализират. Един от най-вредните навици е да се отпуснем в креслото и да мечтаем. Като постъпваме така ние отваряме врата на разума си към цял океан от ментални вибрации, което понякога носи състояния на депресия или гняв. Мисловните вълни в околоземното пространство също като радиовълните вибрират заедно с всички жители на планетата. Човек никога не може да бъде сигурен дали каквото си мисли е породено от собствения му мозък или е почерпено отвън.
 
Човек, който е способен да задържи определена ментална картина във въображението си като не позволява да бъде изтрита от други мисли, ще постигне чудеса, защото разумът е материя и материята е разум - с други думи енергията и материята са различни прояви на разума.

   Като не забравяме че световете са разграничени и се преливат, то астралът е посредник между Духа и материята.

източник

http://wicca.hit.bg/BOOK/astral.htm


 

 

   



Гласувай:
24



Следващ постинг
Предишен постинг

1. universalnite1neo - :) Привет, сестриче ! Полезна и ...
06.12.2011 10:41
:) Привет , сестриче !
Полезна и интересна - така определям статията . Преди време имах преживяване при посещение на Черепиш , което бе впечатляващо . Описал съм го в този постинг - http://universalnite1neo.blog.bg/drugi/2011/04/05/planetarniiat-energien-disbalans-predizvikano-ot-sluchka-pre.722832
Благодаря ти за повдигнатата тема <3
цитирай
2. sherif - :)
06.12.2011 12:40
Съгласен съм с горния коментар. Полезна и интересна.
цитирай
3. virgo - ехей братче, привет отново!
06.12.2011 13:37
Много хубаво си се сетил за този случай....и добре, че го припомняш. Благодаря ти. Добре дошъл в "царството на илюзиите", както е наричан и астралния свят. Да припомним още, че когато се казва за някой човек, че минава от един свят в друг, той не се мести в пространството, а прехвърля своето съзнание от едно равнище в друго. Престава да възприема трептенията на един вид материя и започва да възприема тези на следващия по-горен вид. Така обаче , тези които са "по-сензитивни" успяват да уловят тези трептения и да ги възприемат като образи или вибрации. Усмихнат ден <3
цитирай
4. virgo - :) радвам се, ако съм била полезна с нещо :)
06.12.2011 14:13
sherif написа:
Съгласен съм с горния коментар. Полезна и интересна.

цитирай
5. boristodorov56 - boristodorov56 …. . . oooO…...
06.12.2011 15:02
boristodorov56

…...oooO………….....
…..(…..)…..Oooo….
.…… )./….(…..)…..
…..(_/…….)./…....
....…………(_/……....
..… АЗ БЯХ ТУК...
цитирай
6. diadokolio - Благодаря Ви, за възможността!
07.12.2011 07:27
Добър да е денят Ви,
Благодаря Ви, за интересният материал!
Грабна ме изречението- "Ясните и точни мисли имат...".
Малко съм чел и нямам нужните познания, но опитът и доброто ми помогнаха.
Имах проблем, оттеглих се, за да не съм в тежест и да не ги притеснявам.
Трудно се справях с ежедневните дейности, но мисълта ми не се отклоняваше и тя бе една-"да остарявам в добро здраве, за да се радвам на внуци...".
Трудно бе, дъщерите бяха още ученички, а аз мислех за тях, като за бъдещи майки.
Нямам точен отговор, но съм доволен, според Вашият материал, че и моите мисли са помогнали, за да е било лесно раждането на четирите ми внуци.
Моите мисли ме крепят и дават сили в градината, защото ще дойде лятото и те ще огласят двора!
Изречение, което не разбирам-"Един от вредните навици е да се отпуснем и мечтаем".
Да, навярно сте прави. Никога не съм разполагал с време за отпускане, винаги мечтая, но съм ангажиран и си мечтая за конкретни неща- как внуците ще прегръщат яретата или как ще си откъснат плод, който ще изядат с усмивка.
Приятен и добротворен ден!
С Уважение, дядо Кольо.
цитирай
7. virgo - Здравейте :)
07.12.2011 07:52
Не е трудно за разбиране, всъщност нашите мисли не са наши мисли. Ако е ясен механизма, няма да е и толкова чудно..."Човек никога не може да бъде сигурен дали каквото си мисли е породено от собствения му мозък или е почерпено отвън" - това е отговорът от самия текст. Но вие няма от какво да се притеснявате - мислите ви са чисти. Проблемът е с т.нар. майнд контрол. В момента има такива технологои, с които освен , че могат да ви четата мислите и да ги вменяват. Това се има предвид в статията. Поздрави и слънчев и удоволетворяващ ден от мен <3<3<3
diadokolio написа:
Добър да е денят Ви,
Благодаря Ви, за интересният материал!.......
Изречение, което не разбирам-"Един от вредните навици е да се отпуснем и мечтаем".
Да, навярно сте прави. Никога не съм разполагал с време за отпускане, винаги мечтая, но съм ангажиран и си мечтая за конкретни неща- как внуците ще прегръщат яретата или как ще си откъснат плод, който ще изядат с усмивка.
Приятен и добротворен ден!
С Уважение, дядо Кольо.

цитирай
Търсене

За този блог
Автор: virgo
Категория: Хоби
Прочетен: 669279
Постинги: 130
Коментари: 490
Гласове: 1524
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930