Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.02.2012 10:29 - Измеренията и тяхното осъзнаване
Автор: virgo Категория: Хоби   
Прочетен: 10510 Коментари: 5 Гласове:
20


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
image
Третото измерение (3D) е това на линейното пространство и време, в което ние, хората, живеем заедно с останалите биологични създания и растения. Ние, хората, сме Пазителите на 3D и  на този свят става много повече неща, отколкото повечето хора изобщо могат да си представят.
От тази гледна точка в 3D функционират различни светове. В схемата на измеренията 3D е зоната, където се пресичат физическите и нефизическите измерения. Физическите светове, от 1D до 3D, са измерими, а всички нефизически светове, от 4D до 9D, функционират в 3D като фини честоти. Тези нефизически светове се изживяват. Получаването на архетипни мисловни модели например, е начин да бъдеш в 4D, а получаването на геометрични видения означава, че си в 6D. Тялото ни се поддържа в своята форма благодарение на честотите, които вибрират във физическата материя. Ние сме осцилиращи, вибриращи същества от светлина. Според квантовата физика тялото ни е много по-пълно с пространство, отколкото с материя, и ние бавно и постепенно започваме да възприемаме това ново определение за себе си.
Когато съзнанието ни вибрира в 4D, подобен честотен обхват не е стабилен, въпреки че усещането за него е съвсем реално. За много хора изживяването на чувствата от 4D е много по-интензивно, отколкото усещането на собственото им тяло. Много често мощната емоционална енергия на един ядосан човек изглежда по-силна от енергията във физическото тяло на същия този човек. По този начин имаме възможност да осъзнаем честотите на 4D, докато се намираме в 3D, особено докато сме деца. Когато пораснат, много от нас разбират, че са част от една сложна история, голяма драма, която се оркестрира от нашите чувства. Духовните учители на по-голяма част от коренното население на Земята казват, че в 3D през повечето време сме заспали, използвайки по-голяма част от своята енергия в опит да се спасим от чувствата си. А междувременно чувствата са нашата врата към просветлението!
Ето защо тези учители  обичат да ни събуждат от нашия сън и ни насърчават да използваме силните емоции. Казват, че ако се научим да се ориентираме в 3D чрез чувствата, ще можем да изследваме 4D с увереност. Ние сме по-осъзнати, когато знаем своите лични истории. Тези истории ни примамват да изпитаме пълния обхват на нашите емоции и тогава можем да засечем честотите на висшите измерения. Всеки от нас е магическо същество, което пътешества в полето на един необятен космически ориенталски килим, третото измерение, където се пресичат физическото и нефизическото. Ето това е начинът, по който изглежда 3D, когато се погледне от висшите измерения. Ключът към навигирането във времето е способността ни да присъстваме изцяло по време на нашите пътешествия.
Какво представлява времето? Времето в 3D, от гледна точка на честотите, е просто един локатор за миналото, настоящето и бъдещето. Времето не е реално, въпреки че в 3D ние постигаме нещата чрез него. Когато използваме времето преднамерено, вместо просто да се носим ден след ден, подобно на парче дърво по течението на реката, разбираме, че миналото представлява база с данни, която е полезна в настоящия момент или "сега". Настоящият момент е уникалният момент, в който можем да създадем своето бъдеще в съответствие с това, което вече знаем -миналото. Притежаването на голямо количество информация за миналото помага и това е причината да се нуждаем от нашите истории за нашите пътувания във времето. Най-добрите водачи са отегчението и очарованието. Съветът е, когато нещо ни отегчава, да спрем да го правим и да използваме цялото си време, за да даваме неща, които ни очароват. И в такъв случай, след като 3D е линейното простран-во и време, какво представлява пространството? Простраството, което ни заобикаля, се състои от енергийни полета, пронизани от всички останали измерения. Когато : разположени по правилния начин в тялото си или когато сме заземени, можем да доловим и да взаимодействаме с тези измерения. За да бъдем заземени, трябва да се уговорим за пълния обхват на чувствата. Ако наблюдавате хората внимателно, ще забележите, че често те не са изцяло разположени в настоящия момент и заедно с това ще установите съществуването на няколко емоционални модела. Когато имате работа с някое четиригодишно дете, например, ще забележите, че го владеят различни силни желания, нужди, има разни искания. Възрастният човек е скован от чувствата на 4D, които управляват тялото му. Често този човек чувства 3D като мрежа, която с течение на времето го тегли все по-силно. Истината е, че той пътува в 4D и не живее в 3D и с възрастта това се засилва. Ако наблюдавате внимателно, ще забележите, че този човек физически не си у дома", защото честотите на 4D извън настоящото време и място усилват прекалено много 3D. Нека видим как става това, тъй като то е причината повечето хора да използват такава голяма част от своята енергия, за да шокират чувствата си.
Когато се преродите, се раждате в една права линия от пентъра на Земята, вашата многоизмерна вертикална ос. В иачалото, докато растете, тялото ви е като спираловидна мидена черупка, която нараства навън, образувайки извити пластове. Това съзряване на нашето тяло чрез морфогенеза  — цялостния модел, който управлява растежа - е чудо, което в действителност се организира от 6D. Защо тогава толкова често нещата се объркват? Ако не бяха чувствата, щяхте да приключите с изразяването на тази перфектна настройват тялото в съответствие с начина, по който регистрирате своя опит и преживявания във времето. Всеки от нас вибрира, създавайки запис на целия си живот, включително и на усещането за нашите предци и за предишните ни прераждания, който добрите медиуми могат да видят и прочетат. В 3D чувствата свързват всички същества и по този начин, като част от този общ колектив, всеки от нас е уловен във времето.
Когато чувствата останат неразгърнати и неизразени, те ви заключват в тялото на различни етапи от живота ви. Спирате да се носите естествено в настоящия момент. Хората например казват: "Ох, гърбът ме боли", и ако ги наблюдавате внимателно, те са изолирани в своята болка. След много години тези емоционални блокажи дезорганизират вашата физическа форма, а накрая и ума, освен ако не се научите да работите върху чувствата, когато гърбът ви боли. Накрая хората се калцират и завършват с това, че изглеждат като стари раци или бягащи вълци. Лечителите са разработили много методи, за да ви помогнат да се справите с тези блокажи и да се върнете в настоящия момент. Помнете, настоящият момент е мястото, където черпите информация от миналото, докато градите своето бъдеще.

Барбара и Джери Клоу




Гласувай:
20



1. bven - А много хора още и не знаят, че са изтъкани от светлина и вибрации!!!
02.02.2012 13:03
Поздрави за инфото!
цитирай
2. virgo - Да bven
02.02.2012 16:34
и не само , че не знаят, но и се идентифицират единствено и само с физическото си тяло, което определя и страха от смъртта , вкопчване в материалното , стремежи единствено към забогатяване и т.н. Но спокойно, както казва един мой много добър приятел : Просветленият Дух
Тревите на злото ще попари,
Ще пръсне посивелите облаци,
Закрили истинската Светлина.
bven написа:
Поздрави за инфото!

цитирай
3. анонимен - ----
02.02.2012 21:14
Както го е казал Айнщайн – ако разбираш нещо, можеш да го обясниш и на малко дете. Очевидно на двете аФторчета на горната нюедж боза им е много мътно в главата по въпроса за измеренията в битието.
Нещата са обяснени пределно просто, ясно, спокойно от П.Успенски – ученикът на Гурджиев, за всеки, който проявява интерес.
цитирай
4. virgo - :)
02.02.2012 21:27
Както е казал Петьо Христов : Законът на Единството е изначалният, основополагащ закон, който съдържа в себе си цялостното познание и от него произлизат всички физични, математически и философски закони на Битието .....Не слагайте всичко, което не разбирате или не харесвате под знаменателя на НюЕйдж, на който не съм привърженик. Имам един принцип - приемай без да приемаш и отхвърляй без да отхвърляш. Бозата обикновено е в главата, не в написаното ;)
анонимен написа:
Както го е казал Айнщайн – ако разбираш нещо, можеш да го обясниш и на малко дете. Очевидно на двете аФторчета на горната нюедж боза им е много мътно в главата по въпроса за измеренията в битието.
Нещата са обяснени пределно просто, ясно, спокойно от П.Успенски – ученикът на Гурджиев, за всеки, който проявява интерес.

цитирай
5. анонимен - Все още...
03.02.2012 04:12
с един позитивен, изпълнен със свежест блог :))
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: virgo
Категория: Хоби
Прочетен: 668129
Постинги: 130
Коментари: 490
Гласове: 1524
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031